Hoe vind ik een gouden mand?

Gouden mand gezocht!

De reden hiervoor kan heel uiteenlopend zijn, van noodgedwongen tot een puppy uit een eenmalig nest. Maar hoe vindt u nu een goed huis voor uw hond?

Informatie uit dit artikel verkleint de kans dat uw hond een slechte toekomst tegemoet gaat of dat u of de toekomstige eigenaar een beslissing neemt waar later spijt van komt. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing, agressie ontwikkeld, illegale activiteiten, gezondheidsproblemen of incidenten.

Wordt het zo niet lastiger om een nieuwe baas te vinden? Dat is helaas het geval als u verantwoord wil (her)plaatsen. Een goede baas zou het echter moeten waarderen omdat het laat zien dat u zorgvuldig bent met het vinden van een nieuwe gouden mand en waarschijnlijk ook eerlijk en verantwoord omga met de hond/pup en het verstrekken van informatie.

Vragen om aan de eventuele nieuwe baas te stellen:

 • Heeft u ervaring heeft u ervaring met honden? Sterke rassen zijn vaak geen beginnershonden!
 • Gaat u een cursus volgen? Dit is altijd aan te raden.
 • Wat gaat u doen mochten er onverhoopt problemen ontstaan?
 • Wat wilt u gaan doen met de hond ( i.v.m. energielevel of raseigenschappen)
 • Wat is uw gezinssituatie? (werk, kinderen alleenstaand etc.)
 • Vraag of het mogelijk is om contact te houden via telefoon of sociale media.

Hoe vergroot je de kans op het vinden van een gouden mand?

 • Laat de eerste ontmoeting bij u thuis zijn en kijk of er een klik is met uw hond.
 • Zet eventuele afspraken op papier.
 • Plan hierna een vervolgafspraak met uw hond bij de andere partij af en neem dan pas een beslissing . Spreek dit duidelijk van te voren af! Op deze manier krijgen beide partijen de kans om er nog eens goed over na te denken wat de kans spijt achtyeraf verkleint.

Geen geld vragen maar borg?

Ik vind het een vreemd idee om een hond die onderdeel is van een gezin te verkopen alsof het handel is. Het verhaal dat je geld moet vragen om te voorkomen dat uw hond voor hondengevechten gebruikt wordt is een zwakke reden. Er gaat in verhouding zoveel geld om in het illegale circuit dat geld vragen daar weinig invloed op heeft. Bovendien willen criminelen niet de aandacht op zich vestigen door ergens een hond te kopen.

Waarom dan borg?

 • Het verkleint de kans op een impulsieve aankoop.
 • Motiveert om gemaakte afspraken na te komen zoals het volgen van een cursus, op de hoogte blijven hoe het met uw hond gaat, niet buiten uw weten om herplaatsen.
 • Er is geld om te helpen bij onverwachte (medische) kosten.
 • Het kan gebruikt worden voor het inschakelen van professionele hulp, herplaatsen kan voor een hond ontzettend ingrijpend zijn waardoor en hond angst of ongewenst gedrag ontwikkeld.

En last but not least!

Helaas is er geen enkele garantie voor een gouden mand. De enige manier om te voorkomen dat uw hond ergens slecht terecht komt is ervoor zorgen dat uw hond bij u blijft. Aan de andere kant is het niet herplaatsen soms ook een slecht idee. Denk daarom altijd vanuit het belang voor uw hond en niet vanuit uw portemonnee of vanuit de gedachte wat uw omgeving hier van vind.

 Uw pups  of herplaatser in de fb groep of op de site van ‘De Sociale Vechthond’ aanbieden?

Voor pups kopieer hier het formulier pups forever home

Heeft u een herplaatser? kopieer dan hier het vragenformulier Aanvraag herplaatser .

U kunt het ingevulde formulier met foto’s plaatsen in de groep.

Let op!

Advertenties waarbij geen gebruik gemaakt wordt van deze formulieren of niet alle belangrijke informatie bevatten kunnen  zonder waarschuwing verwijderd worden!