Vuurwerk training

Vuurwerkangst? maak er een knalfeest van. 🙉🙈🙊🐵

Bo onder stuurBo was doodsbang voor vuurwerk en onweer. Zo bang dat zelfs niet of nauwelijks hoorbare knallen of omslaand weer genoeg was om haar stressemmer over te laten lopen. Eén harde knal zorgde ervoor dat ze een paar dagen na oud op nieuw haar knieband scheurde toe ik haar uit liet op een rustige locatie.
Ik wilde voorkomen dat het stressniveau toenam dus bij iedere knal probeerde ik z.s.m. het te laten zakken door haar aandacht te trekken, door een balletje te stuiteren, uitdagen tot trekspel, overdreven blij te doen, dansen zingen gek doen, de clown uithangen, ‘wie is daar?’ vragen alsof er visite kwam(is vaak een reflex) als het lukte uitdagen tot spel zoals is te zien in onder staande video’s. De eerste paar jaar moest ik echt wel de trukendoos open trekken. Wat ik doe in de video’s met haar dollen moet je alleen doen als je weet dat je je hond eruit kan halen. Sowieso altijd naar je gevoel luisteren. Voelt het niet goed dan stoppen.
Ik oefende alleen als ik knallen hoorde van de week bedacht ik dat had ik met een vuurwerkfragmenten moeten doen.
Hieronder een paar videofragmenten waarin
1) 2018 /19 oud en nieuw met Bo & de gebroeders(?) Ursem
2) 2018/19 stresssignalen :hijgen, tongelen, oren strak 1.25 Bo stress loopt op na knal
3) 2020/21 Stress dus: Happy New Year, Vechten? lelijke pitbull die je er benne!
4) 2020/21 knallen met en zonder afleiding want ze moest er ook aan wennen.
5)2020-21 oud op nieuw, weinig stress

6) Een massage kan ontspannend werken

Van de week bedacht ik waarom alleen met knallen? Je kan veel gerichter trainen als je met geluidsfragmenten oefen. Je kan tijd en niveau bepalen en je heb stoppen en aanpassen wanneer je maar wil.
Ik heb deze geluidsfragmenten gevonden.

Ik ben benieuwd of het bij jullie ook werkt, merk je verschil laat het weten. Nog liever zien we jullie video’s tegemoet met jullie capriolen 🙂