IBBC-HOLLAND (Frank en Cecil Huijbregts)

 Trainer, gedragsdeskundige, fokker en gepassioneerd liefhebbers

Wij zijn Frank en Cecil,  allround professionals op honden gebied. Als trainers geven wij niet alleen les in gedrag en gehoorzaamheid maar ook voor ring- en sporttraining. Als gedragsdeskundige helpen wij met (ernstig) probleemgedrag. Als fokkers gaan wij voor perfectie en als liefhebber adviseren wij op gebied van voeding en gezondheid. Als eigenaars zijn wij trots op onze roedel die bestaat uit 2 American Pitbull Terriers, 2 Irish Staffs en 5 duitse doggen.

Frank is opgegroeid met honden en is daar al heel jong serieus verder 12277316_945306472201292_1686406401_nmee gegaan dan alleen een stukje lopen of fietsen. Dit is inmiddels al ruim 30 jaar geleden met zijn Pitbull Conan. Hier werd al heel snel duidelijk dat deze hond een topper was en geen genoegen nam met een simpel rondje naast de fiets. Ondanks de naam pitbull is er nooit een probleem met Conan geweest. In deze tijd alles wat er te leren viel van de ‘grote” jongens mee gekregen. Een echte survival werd al snel een feit met hem, het klinkt zo makkelijk maar in totaal 400 kilometer is toch een heel eind. Frank kreeg het met Conan voor elkaar om tot IPO3   te komen. Ook op shows heeft hij zich met Conan vaak bewezen en dit was de basis die mensen echt aansprak om een nakomeling van Conan te willen. Deze zijn er dan ook genoeg!

Ik ben Cecil en werk samen met Frank. Ik help Frank niet alleen met het trainen maar hou mij vooral ook bezig met de voeding, verzorging, bloedlijnen en gezondheid van onze honden. Als verantwoord fokker is dit een heel belangrijk onderdeel van ons fokbeleid dat bestaat uit goede en gezonde pups op de wereld te zetten die op alle fronten aan de rasstandaard en de hoge verwachtingen van hun toekomstige eigenaar kunnen voldoen.

onze hondenDoor foute eigenaren die goede honden een slechte reputatie gaven kwam jammerlijk genoeg de pitbullwet (rad) en in feite was het voor de vele goedwillende liefhebbers in Nederland afgelopen met voor hun het mooiste ras ter wereld. Hierdoor zijn wij uitgeweken naar de American Bulldog en daar is het echte werk eigenlijk pas goed begonnen. Na een jaar in de bullldogwereld te hebben rond gekeken  en ons mateloos te irriteren aan het amateurisme zijn wij een eigen AB club begonnen, genaamd de ABBC American Bull Breeders Club. Deze club groeide uit tot de grootste en zeker bekendste club in Europa en zelf ver daarbuiten door de 2 maal per jaar gehouden shows voor AB.s en tal van sportevents. Door te observeren, te leren en alles bij elkaar te voegen is Frank geworden tot wat hij nu is. Trainer, gedragsdeskundige en nog steeds liefhebber van alle soorten honden maar in het bijzonder de ”gevaarlijke” rassen of powerbreeds.  Zijn specialisatie in het conditioneren en socialiseren van de zogenaamde vechthondenrassen heeft ertoe geleid dat wij wekelijks benaderd worden voor hulp of advies bij ongewenst gedrag van de honden in kwestie. Hoe moeilijker de hond hoe leuker de uitdaging is daarbij zijn stelling. . Na het verdwijnen van de RAD kwamen er weer pitbulls bij Frank. Uit deze combinatie is de hond van Cecil geboren en zo kwamen wij elkaar tegen. De ABBC werd om gezet in IBBC en op deze voet zijn we tot op de dag van vandaag verder gegaan. Eerst weer in clubverband, maar de mensen die echt willen werken met hun honden zijn ver te zoeken. Wij geven om die reden dan ook geen training meer in groepsverband. Voor mensen die zich wel echt willen inzetten zijn we nog steeds te bereiken voor advies, hulp, of vragen.  Voor deze mensen zal Frank geen enkele uitdaging uit de weg gaan en zichzelf, zijn ervaring en kennis volledig inzetten om tot een goed resultaat te komen.


Op hondengebied zijn wij heel veelzijdig.

Of het nu gaat om het bijvoorbeeld leren zwemmen van een hond die echt geen stap in het water zet, een bange hond meer zelfvertrouwen te geven, conditie op bouwen, het show klaar zetten van een hond of advies qua voeding.

Hier een puppen wandeling op de eerste terugkomdag met een oversteek. Zowel baasjes als pups moesten even aangespoord worden over te steken, een hele mooie koude training.


12243685_945306555534617_1522260093_nOok hebben we ervaring met het totale heropvoeden, een hond weghalen uit een bar slechte omgeving, verschillende wonden, ingegroeide halsband, broodmager en bang voor alles. Wat waren we trots deze hond weer terug op de rit te krijgen!

 

 

 

 

12270122_945306492201290_1002359959_nMaar ook in de sport hebben wij ook onze sporen verdient.

De oudere generatie zal zich ongetwijfeld nog herinneren de survivals, iron dogs, weightpull wedstrijden herinneren en natuurlijk ook andere sportactiviteiten zoals als pakwerk, far- en high jump, zwemmen, frisbeeën en fietsen

 


 


Dat onze kennis en liefde voor de APBT niet onopgemerkt bleef bleek wel toen Frank werd 12248764_945306545534618_103378929_ngevraagd om als keurmeester bij onder meer Pit Bull Club Nederland of  PBCN. Inmiddels is Frank gestopt als keurmeester van American Bulldogs, pitbulls en working staffs omdat Frank eerlijk en oprecht zegt wat hij ziet.  Een beoordeling waarbij een hond ondervoed is in plaats van afgetraind of fysieke problemen heeft, al dan niet bekend bij de eigenaar, werden vaak niet gewaardeerd. Nog steeds zijn er vragen of hij wil komen keuren maar die tijd is geweest

Contactgegevens.

Frank Huijbregts, te vinden op facebook. Mail adres is workingab@hotmail.com
Cecil Huijbregts, te vinden op facebook.   Mail adres is cecil1@live.nl

Onze honden op staan facebook  lwsdoggen