Succesverhalen

Vaak hoor je dat bepaalde rassen niet of minder sociaal zouden zijn. Toch blijkt uit vele successen dat hond-hond agressie vaak goed te verhelpen is. De ontwikkelingen hebben de laatste jaren niet stil gestaan en er zijn veel nieuwe  inzichten wat betreft gedrag en communicatie. Met behulp van deze nieuwe kennis en informatie zijn er nieuwe en effectievere trainingsmethoden ontwikkeld. Ook zijn bepaalde theorieën inmiddels achterhaald.  De inzet van een specialist die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van agressief gedrag  is daarom meestal noodzakelijk. ook zijn er in Nederland steeds meer gedragsdeskundige die werken met een roedel om de hond weer te leren hond te zijn en weer de hondentaal te gebruiken die vaak door toedoen van de mens niet of nauwelijks meer gebruikt wordt.  (Vraag daarom naar successen en om informatie voor u een gedragstherapeut inschakelt!)

Powerdogs die tegen de verwachting in van vele critici een spectaculaire comeback maakten.

Successen van leden en trainers. (klik op de foto voor het volledige verhaal.)

Bo Ursem

Bo Ursem

Mad dog training

Mad dog training

10702036_732938430087632_3869968606263806540_n

Django

 

 

 

 

 

Successen van het internet

Vicksdogs verhalen over  misschien wel het succesvolste heropvoedingsproject ooit van de  51 pitbulls die 2 oktober 2007 tijdens een inval werden gered op het terrein van de wereld beroemde footballplayer . Na 7 maanden eenzame opsluiting startte Best Friends Animal Society met de heropvoeding van 22 van de 49 meest getraumatiseerde pitbulls  uit de Bad Newz Kennels van Michael Vick. 10 andere pitbulls gingen naar Bad Raps pitbull training, de laatste 15 pitbulls werden verdeeld over verschillende andere pitbull resque groepen, slechts één pitbull werd ingeslapen vanwege agressie naar mensen en één vanwege gezondheidsproblemen.

Voor zover bekend is geen enkele Vick’s dog na zijn heropvoeding de fout in gegaan en staan ze allemaal als respectabele gezinshonden te boek. Sommige zijn na een slechte start in hun leven zelfs therapiehond geworden.

Victorie Therapiehonden


Succesverhalen van zeer geliefde powerdogs.

In Amerika zijn er elk jaar Hero Dog of The Year Awards in 2013 was dat therapie hond Elle een door iedereen zeer geliefde pitbull.

 

 

Manipulating a dog’s desire to please its owner to perpetuate a life of chronic and acute physical and psychological pain is the most horrific form of animal abuse.