Sport en spel

Gelukkig beseffen al meer mensen dat ze een hond moeten kiezen die bij hun persoonlijkheid past.asjemenou1_n

Dit is niet alleen om aan de verwachtingen te kunnen voldoen van het baasje maar vooral ook om te zorgen dat aan de behoeftes van de hond wordt voldaan. In de categorie sport en spel wordt ingegaan op de verschillende manieren om te zorgen dat een hond zijn energie kwijt kan. Dit is een heel belangrijk omdat een hond die zijn energie niet voldoende kwijt kan, gefrustreerd kan raken. Dit kan zelfs leiden tot agressie waardoor de hond herplaatst moet worden of soms nog erger.

Nu wordt er vaak gedacht dat dit alleen kan door langdurige, lichamelijke inspanningen. Sporten is natuurlijk ook hartstikke gezond voor mens en dier. Maar wist u dat uit onderzoek is gebleken dat hondenbezitters gemiddeld langer leven dan mensen zonder hond? Zo hebben hondenbezitters minder last van diverse medische kwalen als bijvoorbeeld obesitas en komen zij minder vaak bij een huisarts. Ook het sociale leven krijgt vaak een impuls doordat er op straat en op de hondenschool makkelijker contact wordt gelegd. Het is zelfs zo dat mensen met honden over het algemeen blijer zijn dan mensen zonder hond.

Maar zijn er ook nadelen aan sporten? Jazeker het is namelijk zo dat als uw hond een betere conditie krijgt zijn energielevel ook stijgt. Ook andere omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat sporten niet altijd de voorkeur geniet. u kunt hierbij denken aan blessures, weersinvloeden, tijdspanne of eentonigheid.

Voor sport klikt u op deze link.

Gelukkig is er ook een andere manier om overtollige energie op een verantwoorde en leuke manier kwijt te raken. Het is voor een hond heel intensief om zijn hoofd te gebruiken. Denk hierbij aan denkspelletjes of behendigheidsoefeningen (klik op deze link).

 

Bo highjump

Bo highjump

Bo long jump sport en spel 005

 

 

 

 

 

Leuk  filmpje (link) waarin hond Jumpy dingen laat zien die je niet voor mogelijk houdt:

Jumpy! Get up, get up en get down. (Video)