Welke kliniek kiezen?

Waarom zijn de kosten verschillend per kliniek?

De prijzen tussen de verschillende klinieken kunnen behoorlijk groot zijn. Toch is het niet altijd verstandig om de goedkoopste te kiezen.  De kwaliteit van de narcose, verschillende operatietechnieken, faciliteiten, kennisniveauMedisch en ervaring van de dierenarts en de nazorg die wordt gegeven bepalen.

Kwaliteit narcose: Het kan zijn dat er alleen een anesthesie injectie gegeven wordt, maar het kan ook zijn dat er gas anesthesie met bewaking en een infuus gebruikt wordt.

Verschil in faciliteiten: In wat voor omgeving wordt er geopereerd en met welke apparatuur? Ontwikkelingen staan niet stil en dat kan een behoorlijke invloed hebben op de hygiëne en het uiteindelijke resultaat van de operatie.

Kennisniveau en ervaring dierenarts: Dierenartsen kunnen altijd bijscholingen en cursussen volgen om de kennis up-to-date te houden en bij te leren over nieuwe technieken. Bijvoorbeeld laparoscopisch in plaats van traditioneel opereren maar ook bij kniebanden en gewrichten is het belangrijk welke operatietechniek wordt gebruikt. Sommige dierenartsen hebben zich gespecialiseerd in bepaalde operaties wat natuurlijk belangrijk is om het beste resultaat te halen.

Nazorg: Hoe dierenklinieken met de nazorg omgaan kan ook verschillen. Zo kan het zijn dat je hond in een hok gelegd wordt na de operatie zonder dat er naar gekeken wordt of dat er regelmatig een assistente kijkt of alles nog goed gaat met de hond  ook zijn er klinieken die na de operatie contact met je zullen opnemen om te vragen hoe het gaat met je hond.

Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren en te onderzoeken welke kliniek je moet kiezen. Ook hier kan goedkoop uiteindelijk duurkoop zijn. Uiteindelijk is het de kliniek die bepaald hoe hoog de rekening zal zijn voor de klant.