Herplaatser Chance (Nero)

dSV_Logo_2014_B_L_270X105

 

Belofte maakt schuld, Verandering een Kans.


Update 25/03/15

Chance heeft een nieuwe mand! (op proef)

Een kleine drie weken geleden inmiddels heeft Marieke een plek voor Chance gevonden. Een geweldige prestatie want Chance had flinke problemen door een lichamelijke kwaal. Gelukkig ziet het er goed uit en heeft  Chance een hele goede kans op een mooie toekomst. Vanwege zijn verleden zal Marieke hem blijven volgen en waar nodig de nieuwe eigenaar een helpende hand toereiken.

Update 19/02/15

Gratis…. maar niet voor niets!11001822_955867794430898_1513667983250468483_n 10981201_955867817764229_668408162282881118_n

Voor deze kanjer hebben wij wat eisen. Daarom gratis. Maar zeker niet voor niets want zijn nieuwe huis moet voldoen aan de volgende eisen.

Ruimte, Chance zou t prima doen als erf hond. Is erfvast en bezoek is welkom.
Maar wanneer je zijn Hulp nodig hebt komt hij je zonder nadenken te Hulp.

Geen kinderen, Chance heeft een verleden. .. Wat hem niet bomproof maakt in onverwachte situaties

Tijd, Door zijn verleden heeft hij tijd nodig om je te leren vertrouwen. Dat wil niet zeggen dat je hem moet lokken met snoepjes! ! Want dan neemt hij zonder pardon de regie over en wordt het geen leuke hond. Met tijd bedoelen we dat hij een aantal weken krijgt om gezellig met je mee te lopen zonder dat je iets van hem verwacht. Chance is lief maar leg je druk op hem zonder vertrouwen dan zal hij zeker in verzet komen. Dus geef hem tijd.

Rust en regelmaat, Chance is zes en zit niet meer te wachten op nieuwe uitdagingen. Hij gedijt het beste bij regelmaat en rust. Hij vind het gezellig om erbij te zijn maar is erg gesteld op zijn buiten kennel. Dat is van hem en daar hoeft hij voor niemand wat te doen. Dus een eigen plekje is een pre. Een ritje naar de stad of restaurant doe je hem geen plezier mee. Hij heeft echt ruimte nodig om het overzicht te bewaren.

Chance is leuk! ! Maar heeft een heel naar verleden wat hem geen makkelijk plaatsbare hond maakt. Vertrouwen in de mensen heeft hij verloren. Vergis je niet in zijn vriendelijkheid op afstand. Als je hem benauwd zal hij niet schromen om te bijten. Hiervoor zat hij in het asiel, hun hadden mij gebeld omdat we vaker samen werken met dit soort extreme situaties waarbij hun als enige uitweg nog euthanasie zien of in dit geval mij. Er is veel gedaan om Chance te helpen ook door twee andere gedragstherapeuten die ook het beste met hem voor hadden maar waar het door omstandigheden helaas stuk liep omdat chance te beschadigd was, en daarvoor leefde hij zijn gehele leven in een halletje waar hij 24uur per dag zat en zelfs zijn behoeftes moest doen. Daarom zoeken we ruimte. Hij vind t fijn om geaaid te worden. .. maar pas wanneer hij je vertrouwd. Wanneer je respect voor Chance hebt krijg je dat dubbel en dwars terug.

Je staat er na adoptie niet alleen voor! !!
Wanneer je interesse hebt in Chance dan zullen wij eerst kijken of je de geschikte persoon bent. En wanneer hij dan bij je komt dan komt hij eerst op proef en blijft onder contract. We komen langs om te zien hoe t gaat en voor vragen kun je 24 uur terecht. We zoeken iemand wie echt met ons samen werkt hierin.
Voor meer info bel of mail gerust.
Marieke van der Lee
Change becomes Chance
Tel 0616758871
Mail cbc@live.nl

foto van Change becomes Chance.
foto van Change becomes Chance.
foto van Change becomes Chance.

29/1/15

 Het gaat erop lijken dat we zo langzaam aan op zoek kunnen naar een forever home voor Chance!

Wel heeft hij een passende baas en plek nodig. Maar hij lijkt zeer stabiel te blijven in zijn gedrag.
voor Chance zoeken wij een boerderij, waar hij gezellig mee mag lopen tussen de dieren en zijn baas mag vergezellen.
Chance is een vriendelijke hond, maar is beschadigd.
Chance is een heel eind gekomen maar mede door zijn leeftijd (6) gaat het socialiseren niet meer heel erg hard. Wij zoeken dus een baasje wie niet meer de behoefte heeft hem mee te nemen de drukte in. Ook wordt Chance niet geplaatst bij kinderen onder de 15 jaar. Het is namelijk belangrijk dat Chance, zeker in het begin, wat persoonlijke ruimte krijgt. Doordat hij is opgegroeid in een halletje, en daar ook zijn behoefte moest doen. Is hij nooit gesocialiseerd en op momenten dat hij in het nauw gedreven wordt weet hij echt even niet meer wat te doen. Wat kan leiden tot uitval gedrag.
Hier zit hij in een buiten kennel met een warm hok. Hij vind dit prima, heeft dan weinig prikkels te verwerken en is dan ook heerlijk ontspannen. Wanneer hij mee mag slenteren over het terrein is hij helemaal in zijn element. Dit is dan dus ook wat wij zoeken. rust en ruimte voor Chance.
Voordat hij hier weggaat wordt hij nog gecastreerd en ook Chance wordt onder contract geplaatst.
Wie kan Chance helpen aan een huisje waar hij tot zijn laatste dagen mag blijven?
10354957_909576495726695_7912491806876904638_n

Naam:Chance vroeger Nero

Ras/kruising:Mix herder

Geslacht: Reu wordt geholpen

Gesteriliseerd of gecastreerd: nee

Gewicht en schofthoogte:groot

Leeftijd: 6 jaar

Karakteromschrijving: dominant

Reden herplaatsing: Dit is Nero.. En Nero heeft HULP nodig.
Ik ben benaderd door het Asiel Breda waar Nero is binnen gebracht.
Hij heeft een aantal problemen, waardoor een enorm agressie probleem. En daardoor is Nero niet plaatsbaar.
Ik heb ooit aangegeven bij hun dat als er een hond binnenkomt waar hun geen uitweg meer voor zien en wie normaal gesproken ingeslapen zou moeten worden, ze mij moesten bellen. En het siert hun dat ze zich aan die afspraak houden want nadat Nero daar een tijdje heeft kunnen wennen kreeg ik een bericht of ik kon helpen.
En ook ik zal me aan mijn afspraak houden dus deze week haal ik Nero op en zal hij hier in training komen.

Benodigd ervaringsniveau : Normaal, ervaren of ervaring met probleemhonden:ervaring met probleemhonden

Energie level: bankhanger, normaal, sporter of topsporter: normaal

Agressie naar: Kind  J/N  onbekend             Hond J/N  Nee       Overige dieren J/N Nee beschrijving wordt niet bij kinderen geplaatst beneden 15

Oorzaak agressie: 5 januari Update Chance,
Ja die lieve Chance, het is een geval apart.
Inmiddels is duidelijk geworden dat Chance pijn in zijn lijf heeft, en vanuit daar zeer onverwacht (agressief) reageert. Nu heeft er vóór mij nog iemand met Chance gewerkt, meerdere zelfs. En daar is duidelijk geworden dat Chance een aantal wervels geblokkeerd heeft, achterin zijn rug maar ook bij de aanhechting van zijn hoofd. Wat er dus (blijkbaar) voor zorgt dat zijn geest niet in verbinding staat met zijn lijf.
Dit gebied is ook voor mij compleet nieuw (holistische geneeswijze ed) maar het is wel iets waar ik voor open sta.
Bij de reguliere dierenarts is de kans op ”genezing’ minimaal. en dus de kansen voor Chance nog minder. Dus wij slaan een andere weg in en kijken eerst wat daar nog te behalen is.

Probleemoplossende handelingen : Is vanaf 5 dec 2014 heropvoeding en resocialisatie

Cursus/diploma (kopie): Gesocialiseerd en heropgevoed http://Www.cbc-lee.weebly.com/

Gezondheid:  goed

Getest op erfelijke ziektes: Onbekend

Contactgegevens: http://Www.cbc-lee.weebly.com/ Wordt geplaatst onder contract

Video’s

Video 29-12-14  het gaat al beter

Video 15-12-14  flexlijn Arme Chance

 
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.