Ataxie

Een erfelijke ziekte komt voornamelijk bij de raszuivere American Staffordshire Terrier voor komt. In Nederland en België zijn bijna 50% van alle American  Staffordshire Terriers met deze ziekte besmet (drager of lijder). Dragers kunnen generaties lang de ziekte zonder dat deze  zich openbaart doorgeven. Een Stafford-kruising heeft overigens geen verhoogd risico!

Wilt u een Stafford aanschaffen zorg dat deze altijd getest is op deze vreselijke ziekte. Ga NOOIT fokken als 1 van de 2 ouderhonden niet getest is.

De ziekte is eenvoudig vast te stellen via een DNA test.  Elke verantwoorde fokker test tegenwoordig zijn honden op deze ziekte.Als vader en moederhond ataxie-vrij zijn hoeven de pups niet getest te worden.

Voor meer informatie gaat u naar de volgende pagina:http://www.astch.nl/index.php/nl/ras-info-menu/gezondheid/ataxie

Filmpjes met Ataxie

 

Boekenlegger op de permalink.