Succesverhaal Django

Django van Brenda Lie & Rob van der Wel

django4Na een aantal jaren zonder honden besloten mijn vriendin Brenda Lie en ik Rob van der Wel een hond te nemen.

Nu heb ik al wat herplaatsers gehad in het verleden en we besloten dat het dit keer ook een herplaatser zou worden.
Na een speurtocht op internet kwamen we Django tegen doordat Brenda altijd wat kleinere honden heeft gehad was ik opzoek naar een hond met weinig problemen, en Django stond juist met veel problemen op het net (daarover later meer).

Dus eigenlijk hadden we geen interesse in Django, maar steeds weer kwam ik uit bij deze hond en kon hem onmogelijk uit mijn hoofd zetten, dus weer om de tafel met zijn 2en om te overleggen of we het aan zouden kunnen samen.django1
Daaruit kwam dat we hem en ons een kans zouden geven en ben ik hem met de trein gaan halen op een vrijdag, nu was dat een aardige reis van 5 uur enkele reis dus ging ik goed voorbereid de deur uit met het voornemen dat als het niet zou gaan in de trein en de bussen ik zeker de trein reis elk half uur zou onderbreken om hem wat rust te gunnen.
Nu was de reis geheel geen probleem wel was hij heel onzeker maar hij lag lekker aan mijn been en heeft tijdens de reis een pond koekjes weg gegeten.

django2

 

Nu  dan even meer over Django, toen ik hem gehaald heb lag zijn kop open van het vechten met zijn broer, en was hij sterk ondervoed, of afgevallen door de stress, heel onzeker buiten bang voor alles dat hij zag incl. mensen en honden!

Onze eerste zorg was het gewicht dat hij had ongeveer 11kg te licht, dus zijn we hem gaan bijvoeren zodat hij lichamelijk eerst maar eens lekker in zijn vel moest gaan zitten nu is dat niet van de 1ne op de andere dag gedaan, maar een eerste start met ongeveer 5 kg extra wilde ik gewoon eerst halen, di was na ongeveer 4 weken realiteit, en vandaar uit zijn we verder gaan werken met hem.

Nu heb ik al heel wat ervaring met herplaatsers dus observeer ik de hond heel goed voor ik aan het werk ga dit heb ik gedaan in de 4 weken dat hij aan het aankomen was, en aan de hand daarvan maakte ik een plan om hem weer “goed” te krijgen (dit is mijn manier en raad ik niet zomaar mensen aan).
Het onzekere dat hij buiten had samen met zijn angst om verlaten te worden bracht mij op het idee om hem maar eens alles buiten te laten negeren, dus naar buiten gewapend met een bal in mijn zak lekker wandelen zag hij iets dat hem onzeker maakte dan liet ik zijn bal zien en al snel zag hij de niks meer en keek alleen maar naar mijn zak.

10702036_732938430087632_3869968606263806540_nDe manier van het speeltje: 2 maanden heel veel gelopen met zijn balletje (lees favo speeltje) in mijn zak zodra ik een andere hond zag pakte ik zijn balletje en zorgde dat het balletje veel belangrijker was dan de rest om hem heen, toen dat goed ging week of 1 a 2 ben ik het anders gaan doen en wachte ik tot hij een hond zag en pas dan pakte ik gelijk zijn balletje de timing is dan laat de bal zien net voor hij de fout ingaat, als je dit weer een week of 2 volhoud dan zie je dat zodra hij een hond ziet naar jou gaat kijken want dan is het spelen met de bal dit doe je dan ook netjes pas als dat lekker gaat de volgende stap en dat is de bal wel in je zak maar niet pakken dan zul je zien dat hij met zijn kop heel dicht naast je blijft lopen gericht op je zak waar de bal in zit. En dat is waar je hem wil hebben niet kijken naar andere dingen maar lekker 1 met de baas!

Dat ging dus de goede kant op alleen als mensen hem wilde aaien of als vreemde honden te dicht bij kwamen dan hoorde je een diepe zware grom van STOP, nu zie ik dat als een stukje vertrouwen dat hij miste en dat had ik mijn ogen geen haast dat komt vanzelf door meer tijd te nemen!

Als we nu kijken naar Django is hij van een onzekere hond terug naar een hond die hond is lekker in zijn vel en nergens bang voor hij ondergaat alles met een zekere dosis van vertrouwen in ons en in hem zelf waardoor hij nu zelfs kan spelen met andere honden, en als hij zelf iets heeft van nou nou die gaat te keer tegen me gewoon weer lekker terug komt bij ons en dan pas weer weg gaat als het geblaf weg is.
Het geen nog niet weg is is het wantrouwen in vreemde mensen maar dat alleen aan de lijn los is het geen probleem omdat hij dan gewoon zijn weg kan gaan maar aan de lijn neemt hij een stap terug en zeggen wij netjes laat hem maar met rust, dit is alleen met volwassenen kinderen daar in tegen zijn geen probleem vind hij geweldig!

Django is nu ongeveer 110 dagen bij ons en heeft een aardige transformatie gehad zowel lichamelijk als geestelijk hieronder nog wat foto’s van net hier tot een paar weken later een kilo of 11 zwaarder.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.