Succesverhalen – Mad Dog Training

Mad Dog Training

Een van de weinige trainers die niet aan reguliere training doet maar alleen en met veel succes probleemgevallen behandeld. Hij doet dit uit liefde voor honden en doet dit dan ook voor rassen en kruisingen
Als beheerder van de DSV groep en waar onze groep voor staat zijn dit de trainers waarvan ik vindt dat er veel te kort zijn. Waarom? Omdat veel scholen probleem honden en sterke rassen weigeren. Nu zijn er verschillende redenen waarom een school daarvoor kiest. De eerste en enige goede reden, ze zijn eerlijk en weten dat ze daar de kennis en ervaring (nog?) niet voor in huis hebben. De tweede is een minder goede reden namelijk zij willen makkelijk afleverbare probleemloze hondjes hebben, dit is natuurlijk goede mond op mond reclame en commercieel gezien het beste maar niet voor de naam van sterke rassen. De derde reden is dat ze niets met sterke rassen, hun baasjes en hun slechte naam te maken willen hebben. Dit is natuurlijk zeer kwalijk want net als de tweede reden is dit ten nadele van sterke rassen en zorgen zij samen met de media en vele anderen dat het steeds moeilijker wordt om de vaak onterecht slechte naam van veel rassen te verbeteren en zullen daardoor ongelukken steeds vaker voorkomen.

Deze reactie komt van een tevreden klant van Mad Dog Training

Elk nadeel heb z’n voordeel zeggen ze, en inderdaad in ons geval is dat zo gebleken. Nadat onze hond steeds meer uitviel naar onbekende honden (en wij het vertrouwen in deze situaties begonnen te verliezen) gingen we op zoek naar hulp. Ten eerste bij onze hondenschool, hier was echter op dat moment de tijd er een niet voor. Omdat wij niet met ons probleem wilden wachten gingen we op zoek. Via via kwamen we bij mad dog training terecht, en met toch wel wat spanning gingen we de eerste les in ( je wilt het toch goed doen….) . Dit gevoel hebben we al heel snel overboord gezet, want laat het maar ‘mis’ gaan dan is de hulp dichtbij. En zo zijn we een fijne samenwerking aan gegaan en voelden ons vertrouwen elke les groeien en daarbij ons probleem steeds verder vervagen plus bovenal een hond die zich prettig voelt en waar wij weer super van genieten. En we hebben vertrouwen in wat komen gaat!

Mad dog trainingOns probleem:
– onze hond niet vertrouwen in situaties met onbekende (vooral kleine) honden, waardoor onze hond ook niet het vertrouwen had en ging snauwen/happen

De aanpak
– we zijn begonnen met de basis, hoe loop je met je hond, wat zijn je regels en hoe zijn je correcties , en wat is je emotie daarbij
– mad dog training heeft ons goed laten ervaren wat nou dat kalme en assertieve gevoel is, en hoe goed dat werkt naar je hond toe.
– nare ervaringen achter je laten en    handelen in het nu. – maak een situatie altijd af op de juiste manier, dit onthoud je hond!

Uitleg van Mad Dog Trainer Marten.

Hier ben ik trots op!
3de les
Op de foto ziet u 2 bruine American Staffords waarvan de rechter steeds meer agressie begon te vertonen naar andere honden. Door de wil van onze klant om het probleem op te lossen en het vertrouwen dat zij had in mij als trainer werd niet alleen het vertrouwen van mijn klant in haar hond groter maar wat nog veel belangrijker is dat haar hond vertrouwen kreeg in haar als leidster waarmee ook de agressieproblemen verdwenen. De witte hond met bruine vlek op de foto is Bull mijn eigen stabiele opvoedhond. Een kruising van een stafford met een dogo argentino die mij helpt tijdens mijn training als voorbeeld voor andere honden om hun gedrag te verbeteren en waar nodig op natuurlijke wijze dus zonder agressie te corrigeren.

Deze tip wilde Marten u nog graag meegeven.

Deze klant pakte het gelukkig heel goed op  maar veel problemen met honden ontstaan door het gebrek aan leiderschap en onwetendheid. Hierdoor komen honden vaak ernstig in de problemen. Wees daarom een goede leider en zorg dat u in de behoeftes van uw hond voldoet. Zorg dat u de taal van uw hond begrijpt want uw hond vraagt niet meer dan: Wat kan ik voor u doen baas? Als u die vraag beantwoord hoeven ze dat niet zelf in te vullen en voorkomt u de kans dat het fout gaat. Mocht u hond toch iets ongewenst doen is een kleine correctie om hem weer op het juiste spoor te brengen voldoende.  Een zijwaarts rukje aan de riem op het juiste moment met een duidelijk commando of een bijvoorbeeld een korte correctie met uw stem zorgt ervoor dat uw hond begrijpt wat u wel en niet wilt. Accepteer geen ongewenst gedrag maar wees eerlijk, duidelijk en consequent. Beloon uw hond voor goed gedrag en u heeft een vriend voor het leven en u en uw hond zullen een voorbeeld zijn voor sterke rassen en hun baasjes.

_____________________________________________________________________________

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.