waarom herplaatsers

Herplaatsers.

Bij DSV herplaatsen wij ook honden. Niet omdat wij het goed vinden dat mensen hun hond zomaar wegdoen maar omdat wij denken dat dit beter is voor de hond.
Hoe vaak wordt er niet slecht gesproken over mensen die hun hondje willen herplaatsen?  Heel vaak zijn er schrijnende situaties waarbij er geen andere weg is dan een ander baasje te zoeken omdat het niet meer gaat en het beter is voor hun hondje dat zij een ander baasje krijgen. Ik heb ook gemerkt hoeveel schade de media, reacties van anderen en het eeuwige ‘je moet je verdiepen in het ras’ bij sommige baasjes hebben veroorzaakt. Mensen die stapelgek op hun hondje zijn maar hun ”verantwoording” hebben genomen omdat ze nu éénmaal een stafford of pibull hebben en geen poedel. Juist dit heeft grote invloed bij deze mensen gehad want door hun verantwoording te nemen kon het baasje niet meer het baasje zijn wat die graag wilde zijn en moest het hondje een positie innemen die niet bij haar past en waardoor er uiteindelijk voor het hondje een andere baas moest worden gezocht.
Dit is de reden waarom ik zo fel ben op negatieve reacties die alleen bedoeld zijn om te kwetsen waardoor mensen niet meer durven te vragen om hulp en andere oplossing zoeken. Deze mensen zijn niet altijd van slechte wil maar hebben door onwetendheid niet de juiste informatie gekregen voor en tijdens het houden van hun hond.

Dus mensen alsjeblieft laat deze groep nog meer een groep worden die mensen of onwetende niet veroordeeld maar helpt met informatie en begrip.  Begraaf ook de strijdbijl tussen de verschillende kampen van powerdog eigenaars. Ik denk dat dat hard nodig is in deze tijd waarin onze schatten zo onderuit worden gehaald door de media,  laat de media alsjeblieft geen gelijk krijgen.

Gr. Ro en Bo

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.